Αξιοθέατα

Κορώνη

Αξιοθέατα 1

Απαριθμεί περίπου 2.000 κατοίκους και απέχει 17χλμ από την Φοινικούντα. Μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσσηνιακού Κόλπου με κύρια αξιοθέατα το ενετικό κάστρο στην κορυφή και το γραφικό λιμανάκι στα πόδια του οικισμού. Περπατήστε στα ασβεστωμένα σοκάκια με τα χωριάτικα σπίτια και τις αυλές με τα γεράνια και απολαύστε τη θέα που κόβει την ανάσα. Ξεκινήστε από το κάστρο, το οποίο εξακολουθεί να κατοικείται ακόμη και σήμερα. Πρόκειται για ένα Βενετσιάνικο κάστρο που υπήρχε από τον 7ο μ.Χ. αιώνα και ανοικοδομήθηκε και επεκτάθηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα. Τους επόμενους αιώνες η πόλη άνθισε, αλλά ήταν συνεχώς το μήλον της έριδος μεταξύ Ενετών και Τούρκων. Μέσα στο κάστρο υπάρχει ακόμα μικρός οικισμός και ιδιωτικές σύγχρονες κατοικίες καθώς και μικροί ναοί όπως η εκκλησία της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Χαραλάμπους. Η τελευταία είναι μία παλαιά καθολική εκκλησία που κατά τη Τουρκοκρατία είχε μετατραπεί σε τζαμί ενώ σήμερα λειτουργεί ως ορθόδοξη. Στο εσωτερικό το μεγαλύτερο χώρο καταλαμβάνει η παλιοημερογίτικη γυναικεία μονή Προδρόμου.

Μεθώνη

Αξιοθέατα 2

Είναι μία κωμόπολη των 1.200 κατοίκων που στέκει δίπλα στο Κάστρο της. Απέχει μόλις 10 λεπτά από την Φοινικούντα και αποτελεί επίσης τουριστικό θέρετρο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μεγάλη αμμώδης παραλία με τα ρηχά νερά είναι ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά.  Στο άκρο της παραλίας δεσπόζει το Κάστρο της Μεθώνης, ένα από τα πιο σημαντικά οχυρωματικά συμπλέγματα στην Ελλάδα. Είναι σήμερα ένας πολύ όμορφος αρχαιολογικός χώρος που εκτείνεται σε περίπου 93 στρέμματα και καταλήγει στο Μπούρτζι, τον οκτάπλευρο πύργο που βρέχεται ολόγυρα από τη θάλασσα.  Στις γραφικά ταβερνάκια της Μεθώνης μπορείτε να γευτείτε όλα τα παραδοσιακά πιάτα της Μεσσηνιακής κουζίνας.

Πύλος

Αξιοθέατα 3

Η σύγχρονη κωμόπολη της Πύλου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Πελοποννήσου, και απέχει περίπου 22 χλμ από τη Φοινικούντα. Είναι χτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνο απέναντι από το νησάκι της Σφακτηρίας.  Λόγω της στενόμακρης μορφής της νήσου, η νήσος Σφακτηρίας «κλείνει» τον όρμο του Ναυαρίνου, και λειτουργεί ως φυσικός κυματοθραύστης. Η γνωστή ναυμαχία του Ναβαρίνου μεταξύ του συμμαχικού και τουρκοαιγυπτιακού στόλου που διεξήχθη στις 20 Οκτωβρίου 1827, αποτέλεσε μία ιστορική νίκη που συνέβαλε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό. Αξίζει να επισκεφτείτε τo Νιόκαστρο, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πύλου, πάνω στη θάλασσα. Το φρούριο της Πύλου άρχισε να κτίζεται από τους Οθωμανούς το 1573, λίγο μετά την ήττα τους στη ναυμαχία της Ναυπάκτου. Θεωρείται από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα. Η περιήγησή του είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Στη μέση του περιβόλου δεσπόζει η εντυπωσιακή Μεταμόρφωση του Σωτήρος, η οποία λειτούργησε για πολλά χρόνια ως τζαμί.

Επιπλέον, οπωσδήποτε πρέπει να απολαύσετε έναν καφέ ή κάποιο γλυκό κάτω από τα εντυπωσιακά αιωνόβια πλατάνια που δεσπόζουν στην Πλατεία των Τριών Ναυάρχων, στο κέντρο της  πόλης.

Κατά τη παραμονή σας στην Πύλο, αξίζει να επισκεφτείτε με καραβάκι τα νησάκια του Κόλπου του Ναβαρίνου! Αρχικά, τις νήσους Σφακτηρία και Τσιχλί Μπαμπά (Φανάρι), αλλά και το Χελωνάκι, μια βραχονησίδα στη μέση του κόλπου. Καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες ξεκινάνε δρομολόγια που ακολουθούν τη διαδρομή των μνημείων πεσόντων της γνωστής Ναυμαχίας του Ναβαρίνου ανάμεσα στον τουρκοαιγυπτιακό στόλο και τους Συμμάχους (Άγγλους, Γάλλους και Ρώσους).

Γιάλοβα

Αξιοθέατα 4

Η Γιάλοβα βρίσκεται περίπου 7,5 χιλιόμετρα προς τα βόρεια της Πύλου. Είναι ένας  γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στο μυχό του κόλπου του Ναβαρίνου. Η ευρύτερη περιοχή της Γιάλοβας με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα αποτελεί σημαντικό υγρότοπο της Πελοποννήσου. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας (Διβάρι), υγρότοπος με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, και ο όρμος της Βοϊδοκοιλιάς, με αμμόλοφους και γαλαζοπράσινα νερά, είναι περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Στιγμές χαλάρωσης και μπορείτε να απολάυσετε στα καλαίσθητα εστιατόρια και τις καφετέριες που βρίσκονται στον πλακόστρωτο κεντρικό παραθαλάσσιο δρόμο της.

Το Ανάκτορο του Νέστορα

Αξιοθέατα 5
DCIM100MEDIADJI_0206.JPG

Σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τη σημερινή Πύλο, πιο κοντά στο χωριό Χώρα βρίσκεται το Ανάκτορο του Νέστορα ή Παλάτι του Νέστορα. Είναι κεντρικό μέγαρο της  Ύστερης Ελλαδικής Εποχής, που περιβάλλεται από οχυρωματικό περίβολο. Διώροφο κτίριο που περιελάμβανε αποθηκευτικούς χώρους, εργαστήρια, λουτρά, φωταγωγούς, χώρους υποδοχής και κεντρικό σύστημα αποχέτευσης και βρίσκεται στον επιμήκη λόφο του Επάνω Εγκλιανού. Πρόκειται για το πιο καλά διατηρημένο μυκηναϊκό παλάτι που έχει ως τώρα ανακαλυφθεί. Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής του ταυτοποιήθηκαν επίσης περίπου 1.000 πινακίδες της γραμμικής Β. Επίσης ανακαλύφθηκαν πολλά καλλιτεχνικά αντικείμενα που χρονολογούνται από το 1300 π.Χ.. Το ανακτορικό συγκρότημα που χρησιμοποίησε ο βασιλιάς Νέστωρ, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά γύρω στο 1200 π.Χ.

Αρχαία Μεσσήνη

Αξιοθέατα 6

Σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων από την Φοινικούντα, στους δυτικούς πρόποδες του όρους Ιθώμη κοντά στο σημερινό χωριό Μαυρομμάτι, απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση η Αρχαία Μεσσήνη, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η Αρχαία Μεσσήνη ανασκάπτεται και αποκαλύπτεται σταδιακά από την εποχή της Επανάστασης και λόγω μεγέθους, αλλά και σπουδαιότητας, δίνει θαυμαστές πληροφορίες για το ένδοξο παρελθόν της.  Πρόκειται για ένα σπάνιο αρχαιολογικό χώρο, όπου ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται στη θέα των ναών, των σπιτιών, των τειχών και των δημόσιων κτιρίων, που σώζονται σε τόσο μεγάλο ύψος και καλή κατάσταση.

Πολυλίμνιο

Αξιοθέατα 7

Η «Γαλάζια Λίμνη» της Μεσσηνίας, αν και ψιλοκρυμμένη για το ευρύ κοινό για πολλά χρόνια, στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να βρεθεί. Ακολουθώντας το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο. Κοντά στο χωριό Καζάρμα υπάρχει το χωριό Χαραυγή, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι προς το Πολυλίμνιο. Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5-10 λεπτά, περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα συνθέτουν ένα τοπίο που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί!

Αξιοθέατα 8
DCIM\100MEDIA\DJI_0257.JPG

Αξέχαστες διακοπές στην Φοινικούντα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
apartments finikounda
Fotis Apartments all rights reserved
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram