Παραλίες Φοινικούντα

Η Φοινικούντα βρίσκεται περίπου στο μέσο της διαδρομής που ενώνει τις
καστροπολιτείες της Μεθώνης και της Κορώνης. Κατά μήκος αυτής της
διαδρομής υπάρχουν πανέμορφες παραλίες όπου μπορείτε να
απολαύσετε το μπάνιο σας.

Παραλίες Φοινικούντα 1


Η Λούτσα βρίσκεται  μόλις 1 χλμ από την Φοινικούντα, στο δρόμο  προς την Κορώνη. Το μόνιμο αεράκι που φυσάει σε αυτή την παραλία, την καθιστά ιδανικό μέρος για μπάνιο.  Η ακτή της παραλίας Λούτσας αποτελείται από άμμο και μεγάλα βότσαλα, ενώ ο βυθός έχει χοντρά βότσαλα με μεγάλες πέτρες σε ορισμένα σημεία. Η παραλία έχει βραβευθεί για την καθαριότητά της με γαλάζια σημαία. Στην παραλία Λούτσας υπάρχει επίσης ένα μικρό λιμάνι όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει   παραδοσιακές καλοκαιρινές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και όλες τις γεύσεις της Μεσογειακής κουζίνας.

Παραλίες Φοινικούντα 2

Η παραλία Λάμπες είναι μία από τις παραλίες που συναντάμε στην επαρχιακή οδό, λίγο πριν φτάσουμε στη Μεθώνη. Υπάρχουν  μαγαζιά πάνω στο κύμα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.  Εδώ θα βρείτε λεπτή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι ιδανική για οικογένειες, καθώς τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στην άμμο όπως και στα ρηχά νερά της παραλίας.  Λειτουργούν beach bars και εστιατόρια πάνω από την παραλία και μέχρι αργά το βράδυ.

Η παραλία Μακρύαμμος με τις αμμοθίνες ξεκινάει από το σημείο Μαυροβούνι και πηγαίνει μέχρι τον Ανεμόμυλο. Έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000 και είναι πολύ εντυπωσιακή, με τη λιτή διαδοχή των αλλεπάλληλων λοφίσκων και των ανθεκτικών φυτών που τους στολίζουν.

Παραλίες Φοινικούντα 3

Η Βοϊδοκοιλιά, σε απόσταση περίπου 32 χλμ. από τη Φοινικούντα,  είναι παραλία η οποία θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου. Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

Παραλίες Φοινικούντα 4

Η παραλία Τσαπί είναι μια πανέμορφη περιοχή της Μεσσηνίας, με πεντακάθαρα νερά. Θα την βρείτε 7 χιλιόμετρα από τον περιφερειακό δρόμο Φοινικούντας  – Κορώνης. Υπάρχει σχετική ταμπέλα πάνω στον παραλιακό δρόμο στην περιοχή της Χρυσοκελλαριάς. Είναι πραγματικά μια απόμακρη και πανέμορφη τοποθεσία, κι όχι από αυτές που είναι γεμάτες τουριστικά μαγαζιά. Στο Τσαπί, τη μικρή παραλία μήκους μόλις 100 μέτρων θα βρείτε μια ταβέρνα, και λίγα σπίτια στην μικρή πανέμορφη κοιλάδα. Η ακτή είναι στρωμένη με άμμο και τα νερά της θάλασσας είναι βαθιά. Η παραλία Τσαπί είναι μια πανέμορφη περιοχή της Μεσσηνίας, με πεντακάθαρα νερά. Θα την βρείτε 7 χιλιόμετρα από τον περιφερειακό δρόμο Φοινικούντας  – Κορώνης. Υπάρχει σχετική ταμπέλα πάνω στον παραλιακό δρόμο στην περιοχή της Χρυσοκελλαριάς. Είναι πραγματικά μια απόμακρη και πανέμορφη τοποθεσία, κι όχι από αυτές που είναι γεμάτες τουριστικά μαγαζιά. Στο Τσαπί, τη μικρή παραλία μήκους μόλις 100 μέτρων θα βρείτε μια ταβέρνα, και λίγα σπίτια στην μικρή πανέμορφη κοιλάδα. Η ακτή είναι στρωμένη με άμμο και τα νερά της θάλασσας είναι βαθιά.

Η παραλία Ζάγκα είναι μια μεγάλη ατέλειωτη αμμουδιά που ξεκινά από το νότιο τμήμα του Κάστρου της Κορώνης και συνεχίζει δυτικά στον δρόμο προς Φοινικούντα. Πολλές οικογένειες αλλά και νεολαία προτιμούν αυτή την παραλία για την ψιλή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά της.  Κατά μήκος της παραλίας Ζάγκα, που διαθέτει πολλά οργανωμένα σημεία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Παραλίες Φοινικούντα 5

Την παραλία Μεμί τη συναντάτε φεύγοντας από Κορώνη προς Μεθώνη χωρίς να αφήσετε τον παραλιακό δρόμο. Η παραλία είναι στρωμένη με χρυσή άμμο, και έχει γήπεδα beach volley, ποδοσφαίρου, ντους, αποδυτήρια, χώρο για parking και ταβέρνα πάνω από την παραλία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ

Παραλίες Φοινικούντα 6

Στο κέντρο της Φοινικούντας θα βρείτε την παραλία του χωριού. Άμμος και κρυστάλλινα νερά συνυπάρχουν αρμονικά. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να καθίσετε μπροστά στη θάλασσα.

ΓΛΥΦΑΔΑΚΙ ΡΩΜΑΝΟΥ

Παραλίες Φοινικούντα 7

Κοντά στο χωριό Ρωμανός, η μακριά σε μήκος και με ψιλή άμμο παραλία Γλυφαδάκι ιδανική για παιδιά, με όλες τις ανέσεις που μπορούν να παρέχουν ταβέρνες που βρίσκονται ακριβώς από πάνω και να κολυμπήσουν σε ρηχά νερά.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Παραλίες Φοινικούντα 8

Στη Γιάλοβα θα μπορέσετε  να απολαύσετε την παραλία της, που είναι γεμάτη από εστιατόρια και καφετέριες, ενώ η θέα τον κόλπο του Ναβαρίνου και την Πύλο είναι μοναδική. Κατάλληλη για οικογένειες, λόγω των ήρεμων ρηχών νερών.

Your Holiday at Fotis Apartments

Rent a Studio or Apartment,  just 100 meters away from the crystal clear sea of Finikounda
BOOK NOW!
apartments finikounda
Fotis Apartments all rights reserved
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram